Російська Федерація почала приховану мобілізацію та має намір залучити до війни проти України близько 60 тисяч людей, йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ на ранок 4 квітня.

Ворог планує укомплектувати підрозділи застарілою технікою, яку не використовували десятиліттями.

За даними Генштабу, військово-політичне керівництво Російської Федерації розпочало заходи прихованої мобілізації резервістів, з метою приведення військових частин до штатів воєнного часу. Перевагу надають особам, що вже мають бойовий досвід. При цьому мобілізовують рядовий, сержантський та офіцерський склад.

Зазначається, що РФ приховано мобілізує мешканців окремих регіонів: Краснодарський край, Пермський край, республіки Дагестан, Інгушетія, Калмикія.

У Генштабі наголошують, що основним мотиваційним чинником для резервістів залишається матеріальне заохочення. Російське населення також переконане, що учасники війни з Україною можуть покращити своє матеріальне становище за рахунок так званих «трофеїв», тобто грабежу і мародерства.

Російське командування хоче залучити під час мобілізації приблизно 60 тисяч осіб.

«Укомплектування озброєнням та військовою технікою до штатів воєнного часу відбуватиметься за рахунок зняття зі зберігання застарілої техніки. Деякі зразки зберігаються на базах та складах понад 30 років», - йдеться у зведенні.

 

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

90
Теги