Донецька обласна прокуратура у порядку ст. 615 КПК України застосувала запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 372 150 грн мешканцю Слов’янська, який обґрунтовано підозрюється у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та розташування Збройних сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України). Про це повідомила прес-служба відомства.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 30 березня 2022 року 52-річний чоловік позначив на Google-мапі одного з населених пунктів Донецької області місцезнаходження військових підрозділів ЗСУ та поширив зображення із вказаною локацією в одному з Telegram-каналів. При цьому підозрюваний зробив допис у коментарях, додавши інформацію щодо маршруту пересування військовослужбовців, яка не розміщувалася у відкритому доступі Генштабом ЗСУ.

Досудове розслідування здійснюється СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь Донецької області) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

50