Територія білорусі активно використовується росією для здійснення агресії проти України. Наразі в район Гомеля направляються ракетні комплекси, ворог намагається їх там сконцентрувати.

Про це заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі українських телеканалів, повідомляє Укрінформ.

«Ворог не залишає своїх планів захопити повністю Донецьку та Луганську області. Також він зазіхає на Харківську область і намагається посилити там свої позиції, перегрупувати війська, укріпитися. Зараз ми спостерігаємо, що в район Гомеля направляються ракетні комплекси, ворог намагається їх там сконцентрувати, очевидно, це пов’язано з планами здійснювати ракетні удари або використовувати їх там як інструмент шантажу та залякування. Тому територія білорусі продовжує використовуватися активно рф для здійснення агресії», - сказала Маляр.

З її слів, жодну зі своїх цілей ворог не полишив, навіть відведення військ від Київської та Чернігівської областей – це не добровільне відведення, а результат роботи ЗСУ.

Нагадаємо, після завершення раунду переговорів української та російської делегацій у Стамбулі 29 березня представник Росії Мединський заявив, що російська армія «кардинально скоротить» наступ на чернігівському та київському напрямках.

Пізніше він пояснив, що деескалація бойових дій російськими військами на київському та чернігівському напрямках не означає припинення вогню.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

47
Теги