Україна запускає міжнародну інформаційну кампанію DO NOT sponsor murder з бойкотування російських та білоруських товарів і компаній за кордоном, повідомляє Мінцифри.

Сьогодні росія — це синонім слова «вбивця». Понад 140 дітей і тисячі мирних українців були вбиті російськими військовими протягом першого місяця війни. Кількість нових жертв серед цивільного населення невпинно продовжує зростати з кожним черговим днем воєнних злочинів росії проти народу України. 

Білорусь також зарекомендувала себе «пасивним співорганізатором» війни проти України, адже наступи російських військ на Україну регулярно здійснюються з територій білорусі, починаючи з 24 лютого 2022 року. 

Наразі мати будь-які бізнес-зв’язки з росією та білоруссю — це величезний удар по репутації компаній та фактична мовчазна підтримка політики країн-агресорів проти України. 

Щоб допомогти бізнесу за кордоном бойкотувати російські й білоруські товари та послуги, українські державні відомства запустили міжнародну інформаційну кампанію DO NOT sponsor murder

Головна ідея проєкту полягає у:

  • донесенні до іноземного бізнесу важливості бойкотування російських та білоруських товарів та послуг;
  • сприянні швидкому та масштабному падінню економіки країн-агресорів;
  • заміні російських та білоруських товарів та послуг на товари та послуги країн, що виступають проти війни в Україні, або ж у знак підтримки економіки України — на українські. 

Як українському бізнесу долучитися до ініціативи? 

  1. Надішліть логотип вашої компанії/організації у будь-якому із цих форматів: png, ai, svg на електронну адресу [email protected]. Ми розмістимо його на сторінці ініціативи в знак вашої підтримки кампанії DO NOT sponsor murder. 
  2. Поставити один із варіантів рухомих рядків на сайт компанії:

«We joined the boycott of russian and belarusian products. Glory to Ukraine!», «Support Ukrainians. Boycott russian and belarusian products».

  1. Використати інші розроблені візуальні матеріали кампанії в соціальних мережах вашої компанії/організації.

Як іноземному бізнесу долучитися до кампанії?

  • Відмовитися від співпраці з російськими та білоруськими контрагентами.
  • Прибрати російські та білоруські товари з полиць магазинів. 
  • Замінити російських та білоруських партнерів на партнерів країн, що виступають проти війни в Україні або ж в знак підтримки економіки України — на українських. Подати заявку на пошук партнерів в Україні можна тут: https://imp.export.gov.ua/buyukrainia.
  • Поставити один із варіантів банерів на сайт компанії:
  1. «We joined the boycott of russian and belarusian products. Glory to Ukraine!», 
  2. «Support Ukrainians. Boycott russian and belarusian products».
  • Використати візуальні матеріали кампанії DO NOT sponsor murder у соціальних мережах компанії.

Як іноземними громадянам долучитися до кампанії? 

  • Не купувати російські та білоруські товари. 
  • У соціальних мережах коментувати та розповсюджувати дописи з відмітками акаунтів корпорацій, які продовжують співпрацю з росією та білоруссю. Для цього рекомендуємо використовувати такі хештеги: #DONOTsponsormurder #StandWithUkraine #IbuyUkrainian
  • Виходити на мітинги проти компаній, що співпрацюють із росією та білоруссю. 

Пам'ятайте, аполітичність — позиція, що вбиває українців щодня. Тож зробіть свій внесок у припинення війни проти України вже сьогодні. 

Ініціаторами міжнародної інформаційної кампанії DO NOT sponsor murder є Кабінет Міністрів України, Міністерство цифрової трансформації України, українська державна установа «Офіс з розвитку підприємництва та експорту», національний проєкт з розвитку підприємництва та експорту Дія.Бізнес, Міністерство економіки України та Міністерство закордонних справ України.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

128