Начальник штабу полку «Азов», капітан Богдан Кротевич повідомив, що на цей момент декілька кварталів Маріуполя знаходяться під контролем окупантів.

 «Тактика ворога в місті полягає в тому, що заїжджають танки, знищують будівлі від верхнього до першого поверху, незалежно від того, є там наші війська чи ні. Потім вони закидають, як м’ясом, своєю піхотою позиції. Противник зазнає великих втрат у техніці та піхотній силі, проте ресурси в них великі. Кожного дня противник втрачає від взводу до роти живої сили та стабільно близько 4 танків знищується нашими силами в Маріуполі. Авіація та артилерія противника працює майже завжди в глибину по жилих кварталах без будь-яких логічних пояснень їх дій. На цей момент 70-80 % міста знищені», – розповів Кротевич.

Він зазначив, що російські пропагандисти використовують мешканців Маріуполя для створення постановочних відео.

«Після того, як ворожі війська знищують цілі квартали Маріуполя, заїжджають пропагандисти з камерами, роздають шоколадки та бутерброди голодним людям, щоб показати, які вони «визволителі», – сказав Кротевич.

Начштабу полку «Азов» також повідомив, що Маріуполь стратегічно важливий для ворога як основний тиловий пункт постачання.

«На цей момент основним тиловим пунктом постачання південного угрупування противника є морський порт Бердянська, по якому був завданий удар з української сторони та знищений великий десантний корабель «Саратов» та пару малих десантних кораблів. Противник зрозумів, що Бердянський морський порт перебуває в зоні ураження наших сил», – пояснив азовець. За його словами, остаточним вирішенням цієї проблеми для окупантів буде захоплення Маріуполя з його морським портом.

Також він висловив переконання у тому, що для деблокади Маріуполя потрібно сформувати 2-3 батальйонно-тактичні групи чисельністю до 1500 бійців.

«Ця операція розіб’є південне угрупування та дозволить звільнити Бердянськ», – сказав Кротевич.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

108