Рішення російського керівництва перевести оплату за постачання російського газу на експорт у рублі є спробою оголосити Європейському Союзу економічну війну, вважає глава Офісу президента України Андрій Єрмак.

«Рішення Росії перевести розрахунки за газ у рублі - це спроба укріпити рубль та оголосити економічну війну Європейському Союзу», - написав він у телеграмі.

Водночас глава ОП наголосив, що Захід може завдати удару по Росії нафтовим ембарго, яке призведе до падіння економіки РФ. «Зараз це буде ключовою економічною битвою, і колективний Захід має її виграти», - додав він.

Раніше радник глави Офісу президента Михайло Подоляк назвав переведення в Росії розрахунків за газ у рублі та відмову від валюти ще одним кроком РФ до ескалації.

Нагадаємо, 23 березня президент Росії Володимир Путін на нараді з урядом ухвалив рішення про переведення оплати за постачання російського газу на експорт до недружніх країн у російські рублі і доручив ЦБ та уряду за тиждень визначити порядок операцій з купівлі рублів на внутрішньому ринку РФ покупцями російського газу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33
Теги