Велика Британія надасть Збройним силам України 6000 нової оборонної ракетної зброї та 25 млн фунтів стерлінгів (33 млн доларів).

Про це йдеться в повідомленні на сайті британського уряду, повідомляє Громадське.

Як пише BBC, ця фінансова допомога призначена для виплати зарплат українським військовим.

Так, новий пакет ракет більш ніж подвоює оборонну летальну допомогу від Великої Британії — загалом вона тепер становить 10 тисяч ракет. А загальна фінансова підтримка досягла 400 млн фунтів стерлінгів (528 млн доларів) — з урахуванням гуманітарної та економічної допомоги.

Велика Британія також надасть додаткові 4,1 млн фунтів стерлінгів (5,4 млн доларів) для всесвітньої служби BBC для боротьби з дезінформацією в росії та Україні. Також країна обіцяє допомогу в розслідуванні військових злочинів Міжнародним кримінальним судом.

Зазначається, що прем'єр-міністр Борис Джонсон оголосить про цей новий пакет підтримки України на зустрічах лідерів НАТО та «Великої сімки» в Брюсселі 24 березня — очільники держав також обговорять довгострокову військову, дипломатичну та гуманітарну підтримку України та посилення заходів проти росії.

Джонсон озвучить лідерам НАТО наміри Великої Британії співпрацювати з партнерами для зміцнення обороноздатності України, зокрема збільшення дальності цілей та розвідку.

«володимир путін вже зазнає краху в Україні. Але ми не можемо і не будемо стояти осторонь, поки росія стирає в порох українські міста. Велика Британія працюватиме з нашими союзниками, щоб посилити військову та економічну підтримку України, зміцнюючи її оборону», — заявив Джонсон.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

44
Теги