Британський прем’єр  порівняв російський напад на Україну із діями нацистів та попередив – перемога Кремля  стане «початком нової ери залякування у всій Східній Європі».

Як повідомляє Європейська правда із посиланням на Sky News, таку заяву Борис Джонсон зробив на весняній конференції британських консерваторів у Блекпулі. Показово, що гостем конференції був посол України Вадим Пристайко.

Джонсон впевнений - Путін перебуває в «повній паніці» з приводу можливої революції в Москві, і саме тому він намагається «так жорстоко погасити вогонь свободи в Україні».

Засуджуючи «злісний і варварський напад на невинних мирних жителів», британський прем’єр провів пряме порівняння з діями нацистів під керівництвом Адольфа Гітлера у 1940-х роках.

Він також попередив, що російський президент не зупиниться на Україні, і що перемога Кремля розпочне «початок нової ери залякування в усій Східній Європі» і дасть «зелене світло для автократів у всьому світі».

Нагадаємо, два британські експрем’єри: лейборист Гордон Браун та консерватор Джон Мейджор підтримали ідею створення спеціального трибуналу, подібного до Нюрнбергського, для розслідування дій Владіміра Путіна в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом