В ходе онлайн-конференции, которая состоялась на ForUm’e 23 марта, глава Политсовета Гражданской партии «ПОРА» Владислав Каськив высказал мнение, что Украина уже сейчас может претендовать на статус регионального геополитического центра.

«Думаю, что уровень политической активности и общественно-политический потенциал в Украине самый высокий в Европе. Это дает нам хорошие шансы в недалекой перспективе трансформировать эту энергию в концептуально новые проекты мирового развития», - в частности сказал он.

Глава политсовета «ПОРЫ» заявил, что принципиально не поддерживает протекционистскую сельскохозяйственную политику ЕС. «Считаю, свободный рынок и конкуренцию залогом здорового развития. Понимаю, что сегодня для Украины это не проблема. Но чтобы побеждать, нужно принимать вызовы», - отметил он.

Каськив уверен на 100 % ,что «Пора-ПРП» пройдет в парламент. «Наш проход в парламент – это общественный вызов для поколения и моя личная обязанность. Я ее чувствую и гарантирую Вам победу! Если этого не произойдет, то не вижу морального права дальше возглавлять «ПОРУ». Это не типично для украинской политики, но честно», - подчеркнул он.

Zandro: Как настроение?

Владислав Каськив: В понеділок побачимо :)

DIMAvBOSS: Владислав, как Вы относитесь к Юлии Владимировне и к партии БЮТ?

Владислав Каськив: Як до вчительки :) Сподіваюся, ці знання будуть використані на добро.

Леонид: Тимошенко заявила, что Вы не пройдёте, и тем самым поможете Януковичу. Ваш комментарий?

Владислав Каськив: Я думаю, що ця істерика є прямим наслідком того, що "Пора-ПРП" складає реальну конкуренцію "старим" партіям. Вважаю, що це не доброчесна поведінка. Але тим не менше ми завтра будемо проводити класну акцію на підтримку співпраці і формування "помаранчевої" коаліції. Ми не злопам'ятні, але справедливі. На завершення додам, що Юля Володимирівна буде приємно здивована розміром нашої фракції у парламенті :)

Виктория: Доброго Вам дня, Владислав! Подскажите, как правильно поступить в такой ситуации: мой муж получил от ПНЕРУ письмо, в котором, кроме брошюрки, памятки и краткой программы, есть еще партийный билет с номером 261524, указаны ФИО и год рождения мужа и год вступления в партию - 2004 (!). При этом о существовании этой партии и ее "головы" Матвиенко мы не слышали никогда. Очевидно, информация о "якобы членах" просто взята из списков ЖЭКов или подобных источников. Возмущена до предела! Наглость всегда вызывает отвращение. Подать на них в суд? Рассказать журналистам? До выборов мало времени - как эффективнее действовать? Буду признательна за совет.

Владислав Каськив: Вважаю, що це відверте неподобство. Думаю, що тут Ви маєте право поступати, виходячи з власної оцінки ситуації. Ми ж вільні люди у вільній країні.

DIMAvBOSS: Здравствуйте, Владислав! Скажите, пожалуйста, почему Порой не было подписано коалиционное соглашение, предложенное лидером БЮТ Ю.В. Тимошенко? Какие пункты в нем Вас не устраивали?

Владислав Каськив: Я ще ніколи не зустрічав людини, яка б сама з собою підписувала договір. Може, десь це й буває, але я ці місця не відвідував. Оскільки я був безпосереднім учасником переговорів про створення "помаранчевої" коаліції, переконливо Вас запевняю: те, що Юлія Володимирівна підписала сама з собою, відрізняється від узгодженого між усіма учасниками коаліції добою раніше тексту (в тому числі і БЮТ). Вважаю, що ця обставина підірвала створення коаліції до виборів.

Sergiy: В ваших выступлениях и в программных документах говорится о либерализме, снижении налогов, защите предпринимателей, даже о восстановлении СЭЗов. В тоже время Пинзеник выступает против упрощении для малого бизнеса и налоговых преференций. Может, Вам надо было объединяться с "Виче", а не с ПРП?

Владислав Каськив: В Ваших словах є значна доля правди. Думаю, що це серйозна тема для майбутнього обговорення не лише з ПРП, а з усіма іншими політичними партіями, які будуть представлені в парламенті. У будь-якому випадку в парламенті досі не було партії з подібними до "ПОРИ" програмними позиціями. Але найгірше, що досі нема політичних сил, готових на ділі виконати те, що вони обіцяють. Навіть якщо це не ліберальні ідеї. Я переконаний, що зараз необхідно вибрати хоч якийсь конкретний шлях і негайно почати ним рухатися, а не використовувати програмні гасла для того, щоб дурити людей. Вибачте за сумну відповідь.

Андрей: Пане Владиславе, в мене до вас запитання: чому ваш лідер пан Кличко балатується паралельно на посаду мера Киева? Я як виборець буду голосувати за Пору ПРП, і хочу бачити п. Кличка у ВР, те саме стосується п.Стецьківа. Виходить те, що голосуєм за одних людей, а в ВР будемо бачити інших . Андрій (Львів)

Владислав Каськив: Це далеко НеТАК :) Кличко ж балатується на мера, а не в міську раду. Мера столиці сконцентровано понад 30 % економіки. Тут очевидний зв'язок і взаємодія між парламентською фракцією і столичною адміністрацією. Обіцяю, у ВРУ Ви побачите саме тих людей, хто є в нашому списку. Я горджуся Золотарьовим, Юсовим, Кіпіані, Лубківським, Малковичем, Шевляком, Стецьківим та всіма іншими, хто є в нашому списку. І мені ні за кого не соромно.

Док: А яку ідеологію сповідує ПОРА? Яку ПРП?

Владислав Каськив: Думаю, що якійсь умовний термін не дасть по суті відповіді на Ваше питання. Тому подам декілька тез:

Державна мова - українська;

Інтеграція - європейська;

Економіка - ліберальна;

Суспільна модель - громадянське суспільство (менше держави, більше людини);

Функції держави - гарантії прав і свобод та регулювання суспільних відносин, а не управління людськими долями;

Соціальна політика - адресна підтримка громадян, а не установ та ін.

Я розумію, що відповідь на Ваше питання не можна викласти в тезах. Детальну інформацію можна отримати у нас на сайті.

ДМ: Владиславе, якими будуть дії ПОРА-ПРП щодо створеняя помаранчевої коаліції, якщо блок пройде до парламенту, а представники "Нашої України" гіпотетично захочуть утворити коаліцію із "регіонами"?

Владислав Каськив: Я не вірю в співпрацю між "НСНУ" та Партією Регіонів. У будь-якому випадку для нас тут компромісів не має і наші принципи не продаються. Хочеться вже реалізувати наш потенціал та ідеї на державному рівні. Але якщо стане так питання, то ми готові декілька місяців побути в опозиції.

UNIAN: Пане Владиславе! Та будьте радикальнішим, жорсткішим! Кажіть всю правду, яку знаєте, а то той Ющенко мямлить щось, а Юля хоч говорить гарно, а реально лиш міністершею хоче стати.

Владислав Каськив: Дуже дякую. У Ваших словах відчувається підтримка.

"ПОРА" радикальна по формі, але конструктивна по суті.

Vol de Mar Тернополь: Ну раз я вже зачепив цю тему, то скажіть будь-ласка, хто фінансує ГБ ПОРА ПРП? Дякую за відповідь. Вичерпна інформація на мої питання - +10, а то й більше голосів для вашого ГБ.

Владислав Каськив: Переважною більшістю наші партнери-підприємці, які підтримували нас ще з часів "помаранчевої" революції. Багатьох з них ми відзначали на урочистій церемонії завершення діяльності Громадянської кампанії "Пора" рік тому. Перелік є у нас на сайті: www.pora.org.ua

Хоча це далеко не вичерпний перелік. З'явилося ще багато нових партнерів, переважно представників середнього бізнесу. Багато з них не бажають цим вихвалятися. Детальний звіт про виборчий бюджет обіцяю опублікувати не пізніше, чим через місяць після виборів.

Bin: С кем в будущем парламенте вы будете сотрудничать, и с кем - не будете этого делать ни при каких обстоятельствах?

Владислав Каськив: Будемо - з чесними і порядними людьми (наскільки це можливо в парламенті).

Не будемо - з не чесними і не порядними людьми (яких більшість у цьому парламенті).

Vol de Mar: Доброго дня! Пане Владиславе, буквально вчора до мене дійшла така чутка, що ваш ГБ фінансується такою постатю олігархічного світу як Пінчук з метою відбору голосів у БЮТ. Ніби й нісенітниця, проте я хочу почути коментар стосовно цієї інформації.

Владислав Каськив: А Ви в це вірите?

Вадим: В вашей недавней статье на pora.org.ua Вы признали, что европейская элита далека от народа и не выражает его интересов. Так Вы за вступление Украины в ЕС или нет? И что Вы думаете об Общей Сельскохозяйственной Политике ЕС?

Владислав Каськив: Вважаю, що Україна вже зараз може претендувати на статус регіонального геополітичного центру. Думаю, що рівень політичної активності і суспільно-політичний потенціал в Україні є найвищим в Європі. Це дає нам хороші шанси в недалекій перспективі трансформувати цю енергію в концептуально нові проекти світового розвитку.

Протекціоніську сільськогосподарську політику ЕС принципово не підтримую. Вважаю, вільний ринок і конкуренцію запорукою здорового розвитку. Розумію, що сьогодні для України це проблема. Але щоб перемагати, треба виклики приймати.

pora tvoya: А як ви там боротиметися з "януковичами" у парламенті - їх же там більшість буде.

Владислав Каськив: І словом і ділом. Битви завжди виграються вірою та ідеями. Ще раз наголошую: там, де "Пора", там завжди перемога! :)

Pontiy: Шановний Владислав, чи володієте Ви інформацією про Ваших ватажків в регіонах? Особисто я був шокований та змінив свою думку про Вас, коли дізнався хто очолює Пору в деяких регіонах! Зокрема в деяких містах на Кіровоградщині. Там їх знають всі, але не з того боку, як вам хотілося б.

Владислав Каськив: Мушу визнати, що подекуди Ви праві. Думаю, що ми й досі реально не оцінили вал "моральних потвор", які лізуть в усі списки, хоч і взначно на регіональному рівні нас ця проблема не оминула. Ще 2 тижні тому ми оголосили про виключення 37 людей із регіональних списків. Розуміємо, що це ще не вся робота, але ми її ведемо. Прошу Вашого розуміння, оскільки вважаю, що наші списки є взірцем чистоти для інших політичних сил. Крім того, через відомі проблеми з реєстрацією нам доводилося створювати партію. Все одно, ми - найкращі!

Женщина: Без чего вы не можете жить? Что больше всего цените в людях в общем и в женщинах особенно?

Владислав Каськив: Без вас, жінок :)

Ціную: гірку правду та інтригу в особистих стосунках.

Денис: А вот как политики оценивают себя? Назовите ваши негативные качества.

Владислав Каськив: Бив дітей і крав гроші на Майдані :))))))) - невдалий жарт.

За останій рік став сильно нервовий. Очевидно, через брак спілкування з нормальними людьми, а лише с політиками.

Взагалі, не ангел. Робив в житті багато помилок, але вважаю, головне - їх визнавати, розуміти та йти вперед.

Ундин: Какие Ваши отношения с Виталием Кличко? Как давно знакомы?

Владислав Каськив: Дуже дружні. Але не фамільярні. Я їх ціную, тому що вони побудовані не на прагматизмі, а на відчуттях, попри те, що ми знайомі недавно.

Энджи: Как вы считаете, какая коалиции более реальна после выборов: объединение "оранжевых" или микс типа БЮТ+ПР+еще кто-то; или НУ+ПР? Какой вариант, по-вашему, лучше? Спасибо.

Владислав Каськив: Ми знаходимося в полоні ілюзій, які нам нав'язують "великі гравці". За цими абревіатурами стоять конкретні і різні люди. Я дуже сподіваюсь, що нам вдастся відмінити імперативний мандат і створити більшість однодумців, які підтримають цілком практичний план радикальних реформ, а не тимчасових вождів.

Відразу після виборів вірю у створення "помаранчевої" коаліції. "ПОРА" не лише на це сподівається. Ми вважаємо, що за рахунок наших активних дій і громадської думки спонукаємо наших союзників до політичної співпраці.

Ya: Як Ви змінились за останні півтора року? Як людина і як політик?

Владислав Каськив: Людиною доводилося бути рідко. Як політик, став на багато досвідченіше, але, враховуючи умови української політики, від того не кращим. Нам випадає важка, але відповідальна місія. За нами прийдуть ще кращі.

Ya: Що вплинуло на рішення увійти у вир великої політики?

Владислав Каськив: Розуміння, що даремно ми це не зробили 15 років тому на основі студентського руху, як це було в Угорщині. Довірилися "старим", але виявилося, що в них різні погляди, але однакові принципи. Через цю помилку довелося через 15 років знову виходити на той самий Майдан. Більше помилок не буде!

Танго: Уважаемый Владислав! Ответьте, пожалуйста: зачем вам понадобилась ПРП?! Ведь бонусов на самом деле от такого союза оказалось меньше, чем вы ожидали... Не правда ли? Да и при правильном ведении предвыборной кампании ПОРА и сама бы прошла...

Владислав Каськив: Розрахунок на сплав досвіду і нової енергії. Це був єдиний можливий для нас компроміс. Чи правильно?! Покаже час.

Задорнов: Считаете ли Вы, что сейчас в стране стало меньше коррупции?

Владислав Каськив: Считаю, что ее стало больше видно из-за увеличения свободы. С коррупцией борются не увеличением правоохранительных органов, а путем создания четких и прозрачных процедур принятия решений, созданием унифицированной системы кадрового отбора, внедрением "электронного правительства" и тд. То есть, системными изменениями структуры и функций государственного управления. К сожалению, в этом направлении пока у нас прогресса нет. Категорически убежден, что без реформы системы государственного управления не возможно реализовать любую другую реформу (судебную, медицинскую, образовательную и т.д.). Все они будут обречены на дискредитацию и провал.

WWW: Как вы думаете, ПОРА пройдет в парламент?

Владислав Каськив: 100 %

Даша: Какие ваши прогнозы на выборы? кто победит?

Владислав Каськив: Добро всегда побеждает зло! Наша принципиальная позиция: нужно объединяться не вокруг вождей, а вокруг идей. Убежден, что нам удастся отменить императивный мандат и до осени создать "правительство радикальных реформ".

Бендер: Пане Владиславе! Наскільки реальним Ви бачите можливість проходження Вашої політичної сили до ВРУ? Дякую за відповідь.

Владислав Каськив: Там, де "ПОРА", там завжди перемога! (гасло "помаранчевої революції"). Наш прохід в парламент - це суспільний виклик для покоління і мій особистий обов'язок. Я його відчуваю і гарантую Вам перемогу! Якщо цього не станеться, не бачу морального права далі очолювати "ПОРУ". Це не типово для української політики, але чесно.

Фидель Моралес: Скажите, Ваша деятельность направлена на раскол страны? Ведь те заявления что Вы делаете не находит поддержки у очень большой части населения Украины.

Владислав Каськив: Мы долго боролись за то, чтобы единственное мнение не было общим. Я думаю, самое главное - честная позиция и способность ее отстоять. А какая поддержка у нашей позиции - покажут выборы.

Ed: Чувствуете личную ответственность за трагедию, которая произошла с вашим активистом? Не слишком ли жестокий пиар?!

Владислав Каськив: Чувствую. Не думаю, что это удачный пиар для столичной милиции и Омельченко. А своих мы не сдаем!

Владислав Каськив: На цій оптимістичній ноті дозвольте вам подякувати за увагу і вибачитися, що не відповів на всі питання. Маю надію: оціните, що ні одного не оминав. ПОРА йти, бо все ж таки вибори :) Сподіваюся на продовження спілкування в якості члена парламенту :) Прошу всіх обов'язково піти на вибори! І пам'ятайте: там, де "ПОРА", там завжди перемога!

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

4940