Ситуація в зоні антитерористичної операції на сході України характеризується збільшенням кількості провокацій з боку членів незаконних збройних формувань, тільки за минулу ніч НЗФ 25 разів обстріляли позиції українських військових зі стрілецької зброї, гранатометів, мінометів та артилерії. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України з посиланням на дані прес-центру АТО.

«НЗФ відкривали вогонь по новому терміналу донецького аеропорту, населених пунктах Станиця Луганська, Сокільники, Опитне, Піски, Березове, Новомихайлівка, Тарамчук, Славне, Майорськ, околиці Нікішиного, Золоте, Чермалик та Орлове», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що цієї ночі поблизу населеного пункту Гірське НЗФ відкрили вогонь по українських вояках із системи залпового вогню БМ-21 «Град».

Крім цього, згідно з повідомленням, на Маріупольському напрямку активізувалися прольоти безпілотних літальних апаратів.

Так, з 16:50 до 22:25 вівторка дня БПЛА були помічені 6 разів у небі над н. п. Талаківка, Сартана, Черненко і Ґрунтове.

За даними прес-центру, українські військовослужбовці продовжують зміцнювати свої позиції і відновлювати боєздатність, несуть службу на блокпостах, а також беруть участь у налагодженні мирного і спокійного життя на Донбасі.

Як повідомляв ForUm, з 18:00 22 грудня до 6:00 23 грудня НЗФ, застосовуючи стрілецьку зброю, гранатомети та міномети, 9 разів провокували українських військових.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом