КП «Теплоенерго» (Кременчук, Полтавська область), що обслуговує правобережну частину міста і частинe лівобережжя, заявляє, що відключення електроенергії під час морозів приведе до несправності трубопроводів, оскільки знеструмлені теплові підстанції автоматично припиняють роботу.

У прес-релізі компанії наголошується, що, згідно з прогнозами, з січня морози сягнуть -20 градусів. «Дві години такого морозу без циркуляції теплоносія може привести до замерзання трубопроводів. А це - кілометри комунікацій. Це загрожує не тільки мережам, але і житлу. Це тисячі людей, серед яких діти, хворі і пенсіонери», - сказано в повідомленні прес-служби «Теплоенерго».

У КП «Теплоенерго» додали, що до них надходять масові скарги від мешканців, які через відключення електроенергії залишаються без тепло- і водопостачання. «Мешканці 14-поверхівок через відключення підкачування води на верхні поверхи залишаються не тільки без світла і тепла на тривалий час, але і без води. Постійно відключаються від послуг 2-га, 7-ма і 29-та школи, через що страждають діти. Адміністрація «Теплоенерго» кілька разів зверталася до керівника Кременчуцької філії ПАТ «Полтаваобленерго» з проханням не вимикати теплові пункти, котельні, щоб не створювати вкрай незадовільні умови мешканцям міста. Однак навіть він не має можливості вплинути на ситуацію», - сказано в прес-релізі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

На підприємстві вважають, що проблему слід вирішувати не на місцевому рівні, а на рівні керівництва області та держави.

Як раніше повідомляв ForUm, ДП «НЕК «Укренерго» 22 грудня вводило графіки обмеження потужності з 8:00 до 11:00 і з 16:00 до 22:00 на величину 2116 МВт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

41