Рада директорів Світового банку (СБ) на засіданні 22 грудня затвердила протокол про виділення Україні $378,425 млн в якості кредиту Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР, частина СБ) і Фонду чистих технологій для реалізації «Другого проекту з передачі електроенергії», повідомляє прес-служба СБ.

«Другий проект з передачі електроенергії» спрямований на підвищення рівня безпеки, ефективності роботи обладнання НЕК «Укренерго», зближення об'єднаної енергосистеми України з європейською енергосистемою ENTSO-E, інтеграцію поновлюваних джерел енергії. Також, в рамках проекту, надається підтримка впровадження ринкових механізмів в електроенергетиці України, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України визнав доцільним залучення до $378,5 млн у МБРР та Фонду чистих технологій (частка ФЧТ - $48,425 млн) для реалізації «Другого проекту з передачі електроенергії» в інтересах НЕК «Укренерго».

У рамках першого проекту «Передача електроенергії» МБРР вже надав українській стороні фінансування на $200 млн.

«Укренерго» здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни. НЕК є державним підприємством, перебуває у підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27