На засіданні фракції «Блоку Петра Порошенка», що відбулося 22 грудня, народний депутат, екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник не залишив мокрого місця від запропонованого урядом пакету законопроектів у бюджетній та податковій сферах.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат від фракції БПП Віталій Купрій.

Він зазначає, що досі не вирішена проблема прихованого колосального розміру державного бюджету. На сьогодні він становить до 15% ВВП. Це 230 млрд грн. Більшість з цих коштів спрямовано на фінансування «Нафтогазу України», Фонду гарантування банківських вкладів та рефінансування комерційних банків.

Проект змін в Податковий кодекс, на думку Пинзеника, руйнує пенсійну систему, не стимулює платників і створює «зрівнялівку». Замість децентралізації українцям пропонується фактично централізація фінансів, що порушує права місцевого самоврядування.

Пропозиція Пинзеника була такою, пише Купрій: не поспішати з бюджетними та податковими законопроектами, тиснути на уряд, щоб він запропонував якісно нові документи. Зал аплодував, зазначає автор посту.

На думку Купрія, уряд латає діри і не бажає нічого кардинально міняти. Він вважає, що ПДВ - найбільш корумпований податок, який треба скасувати і встановити прозорий для адміністрування податок з обороту, скоротивши при цьому армію податківців-дармоїдів. Замість цього уряд збирається в тестовому режимі запровадити практику попередньої сплати підприємствами ПДВ в розмірі 40 млрд грн, що однозначно доб'є українську економіку. Парламентарій також підкреслив, що не збирається голосувати за запропоновані Кабміном законопроекти.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25