Співробітники Федеральної служби безпеки Росії в Москві зірвали спробу громадянина України в обхід встановленого порядку придбати і вивезти на територію країни електронні блоки до ЗРК С-300 і «Бук-М1», повідомив у вівторок Центр громадських зв'язків ФСБ.

«Федеральною службою безпеки Російської Федерації 17 грудня 2014 року в м. Москві припинено діяльність громадянина України Данченка Дениса Олеговича, що мав намір в обхід встановленого порядку придбати електронні блоки до зенітно-ракетних комплексів С-300 і «Бук-М1», відомості про які становлять державну таємницю, і вивезти їх на територію України під виглядом кондиціонерів», - повідомляє РІА Новости з посиланням на ЦГЗ ФСБ.

Зазначається, що «діяльність іноземця була припинена на етапі, коли ще не було завдано шкоди безпеці Росії».

«У цьому зв'язку громадянину України винесено офіційне застереження від імені органів безпеки та прийнято рішення про видворення Данченка за межі Російської Федерації», - йдеться в повідомленні.

У ФСБ заявили, що неодноразово в цьому році фіксували спроби окремих громадян України, які діяли в інтересах державної корпорації «Небо України» (розташована в Києві), нелегально придбати на території РФ комплектуючі вироби до зенітно-ракетних комплексів С-300 і «Бук-М1» для їх подальшого контрабандного переміщення в Україну.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

51
Теги