Колишній перший віце-прем'єр Сергій Арбузов вважає, що мета звинувачень, які лунають на його адресу з боку Києва - знайти винного в тому, що зараз відбувається в країні. Про це він заявив в інтерв'ю словацькому інтернет-виданню Aktuality.sk.

«Те, що звучить на мою адресу з боку нинішньої влади в Києві, складно назвати звинуваченнями. Це політичні заяви. Їх мета банальна - знайти винного в тому, що зараз відбувається в країні. Адже очевидно, що люди, які прийшли до влади шляхом обману, не можуть дозволити собі вийти і чесно сказати: «Українці, ми вас обдурили. Ми скористалися вашою довірою, щоб прийти до влади і вирішувати свої особисті проблеми. Ми не знаємо, що робити. Ми не розуміємо, як функціонує фінансова система, не знаємо, що робити з гривнею, не знаємо, як нагодувати людей», - сказав Арбузов.

Замість цього, зазначає колишній чиновник, представники нинішньої влади з'являються в телевізорі і кажуть, що через майже рік у всьому і раніше винна попередня влада, «у всьому винен Арбузов».

При цьому він підкреслив, що не стане ображати когось, висувати необґрунтовані звинувачення.

«Є нормальні, цивілізовані демократичні механізми - правоохоронні органи, суди. Якщо влада вважає, що я в чомусь винен, вона має право подати на мене до суду і спробувати довести свої звинувачення. В свою чергу я також маю право подати в суд на будь-якого політика або чиновника за наклеп. Факти, а не пусті слова, повинні визначати ступінь провини і відповідальності тієї чи іншої людини. Це, до речі, один з тих європейських принципів, за які люди стояли на Майдані», - зазначив Арбузов.

Арбузов вважає, що українське суспільство поступово починає прозрівати, вчиться аналізувати, вірити не словам, а реальним справам.

«Я все частіше чую слова підтримки на свою адресу і, переконаний, не за горами той час, коли мені не потрібно буде виправдовуватися за те, в чому я не винен», - зазначив він.

Арбузов також зазначив, що йому нічого соромитися, оскільки члени уряду під його керівництвом до останнього виконували свій обов'язок, не залишали будівлю Кабміну навіть тоді, коли під його стінами йшли вуличні бої.

У той же час екс-віце-прем'єр розповів, що є речі, про які він шкодує.

«Насамперед, я шкодую про те, що ми були недостатньо відкритими, недостатньо пояснювали людям причини тих чи інших своїх дій. Вже в розпал подій на Майдані я провів багато зустрічей зі студентами. І я бачив, як після живого спілкування, відповідей на питання, які турбували молодь, їх позиція змінювалася. Молоді люди починали замислюватися, аналізувати, робити свої, а не нав'язані певними політичними силами, висновки. Але, очевидно, цього було недостатньо», - розповів він.

На його думку, якщо б люди до кінця усвідомили, що відбувається, можливо, український народ не пішов би за популістами, країна уникла б війни та краху економіки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

49
Теги