Головним слідчим управлінням Слідчого комітету Російської Федерації порушено кримінальну справу щодо голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка. Про це повідомляє прес-служба Слідчого комітету.

«Він (Наливайченко - Ред.) підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених чч. 2, 3, 5 ст. 128-1, ч. 3 ст. 33 ч. 1 ст. 356, ч. 3 ст. 33 ч. 3 ст. 144, ч. 3 ст. 33 п. «а» ч. 3 ст. 126 КК РФ (наклеп, організація застосування заборонених засобів і методів ведення війни, перешкоджання законній професійній діяльності журналіста, викрадення людини)», - йдеться в повідомленні.

За версією слідства, Наливайченко, використовуючи сили і засоби СБУ, в ході збройного конфлікту на Донбасі організував викрадення журналістів телеканалу Life News Олега Сидякіна і Марата Сайченка. Крім того, як стверджує СК РФ, Наливайченко організував захоплення і викрадення журналістів телерадіокомпанії «Зірка» Євгена Давидова і Микити Конашенкова, які є громадянами Росії.

Крім цього, за версією слідства, в період збройного конфлікту Донбасі, співробітники СБУ за вказівкою Наливайченко катували, мучили і жорстоко били захоплених в полон мирних жителів, які не підтримують київську владу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом