Складна економічна ситуація в КП «Київпастранс» склалася через велику кількість пільговиків та занижений тарифу на проїзд.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції заявив директор підприємства «Київпастранс» Сергій Майзель.

«Ми перевозимо більше 60% пільговиків, що є основною проблемою. Якщо за проїзд платить одна людина, то виходить, що везе ще трьох. Ми не говоримо, що не повинні безкоштовно возити, звичайно. Ми повинні возити пенсіонерів, інвалідів, людей, які дійсно потребують допомоги. Але ми не повинні возити 60 видів пільговиків», - підкреслив він.

При цьому Майзель заявив, що пільги на проїзд могли б отримувати представники силових і правоохоронних органів.

Також чиновник наголосив, що нинішня вартість проїзду в громадському транспорті нерентабельна й занижена.

«З 2008 року тариф на проїзд не переглядався. На сьогодні проїзд коштує півтори гривні, але якщо підрахувати середню ціну, враховуючи студентів-пільговиків, то виходить 0,76 грн», - сказав він.

Між тим Майзель повідомив, що у 2015 році ці проблеми будуть вирішені і зарплати будуть виплачуватися вчасно. Буде також підвищено вартість проїзду в міському транспорті, а також переглянуто кількість видів пільгових пасажирів.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

103