В Україні, попри  прийнятий закон «Про мораторій на стягнення майна, наданого в якості забезпечення кредитів в іноземній валюті», продовжують відбирати квартири за невиплату валютних кредитів.

Про це в коментарі ForUm'у розповіла член ініціативної групи «Кредитний Майдан проти фінансового рабства» Юлія Сало.

«Таке враження, що виконавча служба працює в глобальній зв'язці з банками та іншими структурами. Сьогодні наші хлопці дізналися, що о 10-й ранку буде виселення сім'ї з квартири. Тому половина наших людей залишилися охороняти цю квартиру, а інша половина поїхала в Київ на акцію протесту. Люди не дадуть більше виселяти родини з їхніх квартир, які вже оплачені за тим курсом, за яким брали кредит. Ми змушені захищатися», - сказала Сало.

За її словами, позичальники не можуть виплатити суму кредиту, яка через девальвацію гривні збільшилася в кілька разів.

«Курс збільшується. А, значить, сума кредиту збільшується пропорційно. Ці виплати вже непідйомні для людей. І це не закінчиться ніколи. Таке відчуття, що завдання банків - це позбавити житла якомога більше українців. Я не розумію, навіщо владі така кількість бомжів? Кредити брав в основному середній клас. Вони розуміли, що зможуть виплатити. Гроші бралися не тільки на покупку житла, але і на розвиток свого бізнесу. Ми хотіли піднімати економіку, а тепер з нас зроблять бомжів», - констатує вона.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

87