Працівники трьох трамвайних депо у Києві не вийшли на роботу, вимагаючи виплатити зарплату, яку вони не отримують з вересня. Через це в ранкову годину-пік виїхати з деяких районів столиці виявилося вкрай складно, навіть незважаючи на обіцянки КМДА випустити на проблемні маршрути 35 додаткових автобусів. Тим не менш, жителі міста, опитані кореспондентами Forum'у, до проблем працівників «Київпастрансу», здебільшого поставилися з розумінням.

«Я сьогодні з Борщагівки діставалася на роботу на маршрутці, яку довелося чекати дуже довго. Трамваї не ходили. Зрештою, приїхав великий автобус. Він був забитий під зав'язку. Уже втиснувшись у нього, люди запитували, що сталося з трамваями. Цікаво, що про страйк ніхто не попереджав, не було ні оголошень, нічого. Водіїв трамваїв зрозуміти можна - люди не можуть працювати безкоштовно. Але і пасажирам незрозуміло що робити. Не можу засуджувати водіїв, сидіти без зарплати стільки часу неможливо. Може, такі заходи їм і допоможуть», - вважає киянка Тетяна.

«І лише зараз ополчилися? Воістину терпяги, щоб не сказати міцніше», - прокоментував повідомлення про страйк користувач соціальної мережі Facebook Олег.

«Сьогодні виїхати з Борщагівки на роботу було практично нереально. Водії трамваїв оголосили страйк, тому що з серпня зарплати не бачили. Намагалася сісти в маршрутку хвилин 40. Бабульки кляли Кличка всіма словами, які тільки знали, тому що в маршрутку їх не пускали», - поділилася своїми враженнями ще одна Тетяна.

«Трамваї стоять, швидкісною лінією ходять тільки автобуси, по 1,50 гривні. Перспективи незрозумілі. Коли запустять трамваї, водії автобусів не кажуть. Хоч зайвих грошей за проїзд не беруть, і то добре. Страйк, кажуть...», - розповідає Віталій.

Як раніше повідомляв ForUm, 18 грудня працівники трьох трамвайних депо Києва не вийшли на маршрути у зв'язку з невирішенням питання про погашення заборгованості із заробітної плати.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166