Нищівні втрати в Росії, можливо, затьмарили українські проблеми, однак держоблігації Києва впали до нового мінімуму у зв'язку зі зростанням побоювань дефолту, пише «Капітал».

Українські облігації на суму $ 2,6 млрд з терміном погашення у 2017 р. впали до всього лише 61,6 цента за долар. Це новий мінімум, за якого річна прибутковість за ними становить більше 32 %. Облігації на суму $ 1,25 млрд з терміном погашення у 2023 р. впали до 58,3 цента за долар, їх прибутковість становила більше 17 %.

Однак облігації на суму $ 500 млн з терміном погашення у вересні 2015 р. впали більш ніж на 11 центів - до всього лише 62,5 цента. Якщо вони будуть виплачуватися повністю і вчасно, їх прибутковість у річному обчисленні становитиме майже 82 %.

Такі виплати здаються все менш імовірними. Міжнародний валютний фонд сказав, що Києву потрібно $ 15 млрд на додачу до обіцяних фондом $ 17 млрд, однак він та інші західні донори зволікають.

Тим часом українська економіка продовжує скорочуватися, резерви падають до тривожного рівня, а державні фінанси мізерні.

Міжнародний валютний фонд сказав, що Києву потрібно $15 млрд на додачу до обіцяних фондом $17 млрд, однак він та інші західні донори зволікають

Morgan Stanley каже, що Україні знадобиться $ 11 млрд майбутнього року і $ 20 млрд протягом наступних двох років, однак він як і раніше вважає, що Захід вкладе в країну достатню кількість грошей, щоб уникнути дефолту, оскільки Київ прихильний реформ.

Деякі аналітики обговорюють перспективи «реструктуризації боргу», яка є дефолтом, однак призведе до продовження графіка погашення, а не зниження номінальної вартості облігацій.

Bank of America Merrill Lynch зазначає: «Оскільки головною метою програми є нагальна стабілізація, малоймовірно, що реструктуризація боргу з'явиться на порядку денному до кінця 2015 р. МВФ наполегливо продовжуватиме реалізовувати програму і чекати доти, поки макросередовище не стабілізується».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

46