Президент Росії Володимир Путін заявив, що Мінський протокол, у якому йшлося про розмежувальну лінію, не підписали представники Донбасу, оскільки не хочуть залишати деякі спірні населені пункти. Про це він заявив 18 грудня на підсумковій прес-конференції в Москві.

«Важливо ще й інше, важливо, щоб київська влада виконувала свої домовленості. Була домовленість про те, що буде прийнятий закон про амністію. Де він? Нам весь час кажуть, що був прийнятий закон про особливий статус, але він не міг діяти цей закон, розумієте ви чи ні? Тому що закон міг набути чинності і реально почати працювати тільки тоді, коли був би прийнятий інший акт - про цю розділову лінію, а він так і не був прийнятий», - сказав президент Росії.

Він також додав, що свої підписи під Мінським протоколом, в якому йшлося про розмежувальну лінію, не поставили представники Донбасу.

За словами Путіна, у багатьох з представників самопроголошених республік, що воюють на Донбасі у «декількох селах», контрольованих зараз українською армією, залишилися родичі.

Путін також заявив про готовність Росії виступити посередником, щоб почати діалог в Україні між конфліктуючими сторонами з перспективою повернення України в єдиний політичний простір.

«Сподіваюся, що нам вдасться в ході діалогу, а ми готові виступати тут як посередники, вийти все-таки на прямий політичний діалог. Цими способами і цими політичними інструментами врегулювати ситуацію, аж до відновлення єдиного політичного простору», - сказав він.

Путін також підкреслив, що бачить врегулювання конфлікту не у військовій, а в політичній площині.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко повідомив, що наступне засідання тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації в Україні може пройти в Мінську в неділю, 21 грудня.

19 вересня в Мінську учасники тристоронньої Контактної групи з урегулювання ситуації в Україні підписали меморандум, що передбачає припинення застосування зброї обома сторонами конфлікту.

За матеріалами: РБК-Україна, РІА Новости

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом