У самопроголошеній Донецькій народній республіці заявляють, що мають намір найближчим часом передати українській стороні 152 полонених українських військових.

Ця цифра уже наводилася в повідомленнях. Так, 10 грудня у Службі безпеки України стверджували, що в полоні у бойовиків на Донбасі перебувають 684 людини, однак висловлювали надію, що ще до кінця поточного року більшість з них будуть обміняні й, відповідно, звільнені.

«Думаємо, що більшу частину людей ми звільнимо вже цього року. Зараз ми працюємо над тим, щоб затвердити списки і звільнити наших людей», - сказав начальник Головного слідчого управління Служби безпеки України Василь Вовк на прес-конференції у Києві.

При цьому Вовк заявив: «Вони готові передати нам 152 людини», повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, українська сторона отримала попередні списки від незаконних збройних формувань і в них значилося 152 людини. «Вони знають, що ці люди у них є, і вони готові їх уже зараз віддавати, обмінювати на своїх соратників», - сказав представник СБУ, додавши, що 77 осіб з цього списку - це бійці батальйону «Донбас».

Тим часом минулого вівторка у ДНР заявили, що готуються до кінця року обміняти всіх наявних військовополонених на своїх прихильників. «Ми очікуємо, що до кінця року вдасться провести обмін полоненими у форматі «всіх на всіх», зробимо для цього все можливе», - заявив віце-спікер Народної ради ДНР Денис Пушилін.

Як раніше повідомляв ForUm, СБУ готова до обміну полоненими з самопроголошеними республіками ДНР та ЛНР у форматі «всіх на всіх».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом