У Ясинуватському районі Донецької області співробітники контррозвідки Служби безпеки України затримали 36-річного громадянина РФ, жителя Москви, який незаконно перетнув державний кордон і прямував на підконтрольну незаконним збройним формуванням територію для організації ремонту вогнепальної зброї.

Як повідомляє прес-центр СБУ, чоловік був затриманий 16 грудня.

У Росії вказаний громадянин притягувався до кримінальної відповідальності та відбував покарання за незаконне виготовлення вогнепальної зброї.

«Через соціальні мережі москвич встановив контакт з представниками ДНР, які організували йому на початку грудня зустрічі в Торезі і Донецьку з керівниками самопроголошених органів місцевого самоврядування та ватажками незаконних воєнізованих формувань. Тоді громадянин Росії домовився з ними про надання «консультаційних послуг» з ремонту різних засобів ураження», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, чоловік повинен був організувати на базі виробничих цехів однієї з місцевих виправних колоній виготовлення вибухових пристроїв та комплектування до зброї, яка перебуває на озброєнні НЗФ, і підготувати для виконання таких робіт ще кількох працівників.



Під час затримання у росіянина вилучили паспорт громадянина РФ і зошит із записами про деталі по організації «збройової» в Донецькій області. В записній книжці є список контактів з представниками ДНР, їх позивні, електронні адреси та телефонні номери місцевих жителів, які мають досвід підривників і роботи на верстатах.



В особистих речах чоловіка знайдені виготовлені на території РФ листівки із закликами до підтримки ДНР, в яких вказані контактні телефонні номери і адреси в Москві і Московській області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

75
Теги