Йорданія внесла до ради Безпеки ООН проект резолюції, що встановлює точні терміни відведення ізраїльських військ із палестинських територій, повідомляє Agence France-Presse.

Постійний спостерігач від Палестинської автономії при ООН Ріяд Мансур підкреслив, що текст документа ще підлягає обговоренню.

«Ми продовжимо переговори з усіма сторонами, в тому числі і з американською, якщо вони готові і хочуть, щоб ми, можливо, досягли успіху схвалення радою безпеки ООН документа, який допоможе відкрити двері до світу», - сказав він.

Палестинці раніше хотіли поставити на голосування проект резолюції якомога швидше, проте відмовилися від цієї ідеї під натиском тієї ж Йорданії, яка сподівається узгодити документ з США. Вашингтон неодноразово накладав вето на резолюції РБ ООН, які були спрямовані проти її союзника Ізраїлю.

Нинішній варіант резолюції передбачає створення двох незалежних, демократичних держав: Ізраїлю і Держави Палестина. Кордони визначаються станом на 4 червня 1967 року. Сторони повинні прийти до угоди не пізніше, ніж через рік. До кінця 2017 року Ізраїль повинен вивести збройні сили з території Палестини.

Дата голосування по резолюції поки невідома.

Як зазначає РІА Новости, раніше Палестина за підтримки інших арабських країн підготувала проект резолюції РБ ООН, що встановлює конкретні строки відведення ізраїльських військ із палестинських територій ─ до листопада 2016 року. Росія вже заявила про готовність підтримати проект.

Нагадаємо, депутати Європарламенту підтримали процес визнання країнами Європейського Союзу Держави Палестина і виступили за те, щоб переговори щодо мирного врегулювання конфлікту на Близькому Сході тривали.

Державу Палестина було проголошено в листопаді 1988 року в Алжирі. Де факто визнання палестинської держави у 2012 році схвалила Генеральна Асамблея ООН.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом