В адміністрації США очікують, що Міжнародний валютний фонд, Світовий банк, а також інші міжнародні донори збільшать розмір фінансової допомоги Україні.

Про це заявила у Вашингтоні помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд, повідомляє Укрінформ.

«Ми очікуємо, що МВФ і Світовий банк повинні збільшити свою підтримку Україні, а також Сполучені Штати, Європа і інші друзі України в усьому світі вчинять так само», - зазначила представник держдепу, відповідаючи на запитання про перспективи розширення фінансової допомоги на $15 млрд.

Вона зазначила, що команда МВФ, включаючи представників керівництва Фонду, працюють з українською стороною щодо подальшого фінансування, в тому числі, під час візитів до Києва і зустрічей з українським урядом.

Помічник держсекретаря також поінформувала, що безпосередньо в США проводиться робота над посиленням фінансової підтримки України, у тому числі в контексті забезпечення вимог МВФ.

За її словами, США також працюють з МВФ, українською стороною, країнами Євросоюзу і Єврокомісією «над тією відповідальністю, яку ми можемо забезпечити, щоб українці могли продовжувати рухатися своїм курсом».

Водночас у Вашингтоні чекають з української сторони реалізації реформ, перш за все, антикорупційних, а також лібералізації національної економіки з метою її подальшої інтеграції у світову.

Як раніше повідомляв ForUm, у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі сподіваються на розширення програми співпраці з Міжнародним валютним фондом, при цьому МВФ вважає необхідним виділити Україні протягом кількох тижнів 15 млрд доларів в якості додаткової допомоги до заявлених раніше 17 млрд доларів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом