Народний депутат України від фракції «Батьківщина» льотчиця Надія Савченко, що міститься під вартою в РФ, має намір продовжувати голодування мінімум до 22 грудня.

На цю дату призначено засідання Московського міського суду, де буде розглянута апеляція на рішення про її арешт.

Про це в ході прес-конференції в Москві заявив адвокат льотчиці Ілля Новіков.

«Савченко в суботу оголосила голодування у зв'язку з тим, що їй не надавали належного лікування... Надія відмовилася припиняти голодування. Хоча її про це просили я і консул України Геннадій Бресколенко, вона відмовилася це робити як мінімум до 22 грудня. На цю дату призначено розгляд Мосміськсудом апеляції щодо продовження її арешту. До цього числа вона збирається голодувати», - цитує Новікова УНІАН.

При цьому він підкреслив, що питання про те, чи перерве вона голодування на новорічні свята, залишається відкритим.

Адвокат повідомив, що в питанні лікування Савченко є поліпшення - їй викликали лікаря міської поліклініки і обіцяють передати необхідні ліки.

Нагадаємо, 15 грудня Савченко, що міститься під вартою в РФ, оголосила голодування.

Як відомо, Савченко воювала на сході України у складі добровольчого батальйону «Айдар» і в червні потрапила в полон під містом Щастя Луганської області. 8 липня вона виявилася в РФ, у воронезькому СІЗО. 9 липня їй було офіційно пред'явлено звинувачення в пособництві у вбивстві російських журналістів. Савченко всі звинувачення відкидає. Українська сторона вимагає її звільнення.

27 жовтня Басманний суд міста Москви ухвалив рішення про продовження утримання під вартою Савченко до 13 лютого 2015 року.

У жовтні Савченко була обрана депутатом Верховної Ради України від партії «Батьківщина», а 19 листопада ЦВК зареєструвала її народним депутатом України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36