З початку березня 2014 року слідчі органи відкрили понад 3000 кримінальних проваджень за фактами вчинення злочинів проти основ національної і громадської безпеки України, а також інших злочинів, пов'язаних з розгортанням сепаратизму і тероризму. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, повідомила начальник прес-служби СБУ Олена Гітлянська.

«З початку березня поточного року у провадженні слідчих органів перебуває понад 3000 кримінальних проваджень, розпочатих за фактами вчинення злочинів проти основ національної безпеки України, проти громадської безпеки та інших злочинів, пов'язаних з розгортанням сепаратизму і тероризму на нашій території», - сказала вона.

Зокрема, за її словами, проти основ національної безпеки України відкрито близько 600 проваджень, проти громадської безпеки - 2 тисячі, інших злочинів - 500. «В тому числі велику кількість провадженьвідкрито за державну зраду, диверсії, шпигунство, терористичні акти», - зазначила вона.

Крім того, вона повідомила, що на сьогодні направлено на розгляд судів 179 обвинувальних актів щодо 232 осіб, з яких засуджено 32 людини, ще 235 перебувають під слідством.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

52