Президент України Петро Порошенко заявляє про намір після повернення з Варшави внести у Верховну Раду законопроект про відмову від позаблокового статусу.

«Відразу ж після повернення в Україну я внесу до парламенту на розгляд законопроект про відмову від позаблокового статусу», - сказав він, виступаючи перед Сеймом і Сенатом Польщі в середу.

Президент підкреслив, що Україна максимально поглибить співпрацю з НАТО і буде орієнтуватися на стандарти Альянсу в секторі оборони та безпеки, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Попереду величезна робота, щоб досягти критеріїв членства. У мене велика робота і в тому, щоб провести референдум, щоб український народ і тільки український народ, а не наші сусіди, визначали напрямок нашого подальшого розвитку», - сказав Порошенко.

Нагадаємо, народні депутати внесли три альтернативних законопроекти про скасування позаблокового статусу України.

Це законопроект про внесення змін до деяких законів (щодо забезпечення та забезпечення національної безпеки України) (№ 1014), авторами якого є народні депутати від «Батьківщини» Юлія Тимошенко, Борис Тарасюк та Іван Крулько; законопроект про внесення змін до деяких закони по забезпеченню національної безпеки України (№ 1014-1), автором якого є депутат від Блоку Петра Порошенка Тарас Батенко; законопроект про внесення змін у деякі законодавчі акти України про засади зовнішньої політики та пріоритети національних інтересів України (№ 1014-2), авторами якого є члени фракції «Народний фронт» Олександр Турчинов, Андрій Парубій та Сергій Пашинський.

Раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна повинна відмовитися від позаблокового статусу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом