Секретар Ради Національної безпеки та оборони Олександр Турчинов заявляє про необхідність координації й контролю за просуванням гуманітарних вантажів українською територією.

На брифінгу 17 грудня в Києві він повідомив про те, що на нараді у Президента у вівторок йшлося про підготовку гуманітарного вантажу для найбільш нужденних мешканців контрольованих незаконними збройними формуваннями територій. «Є інтернати на окупованій території, де наші українські діти, є будинки пристарілих. Саме така цільова допомога від держави потрібна в цих складних умовах», - сказав Турчинов.

«У той же час має бути чітка перевірка будь-яких вантажів, щоб під виглядом гуманітарної допомоги не передавалися ті речі, які можуть використовуватися проти нашої країни», - підкреслив секретар РНБО.

Говорячи про ініціативи щодо блокування гуманітарних конвоїв, поки не будуть звільнені заручники, секретар РНБО зазначив, що це негативно впливає на імідж України, повідомляє УНІАН.

«Ті, хто утримує наших хлопців, хто утримує заручників, їм наплювати на дітей та сиріт, на тих старих людей, які недоїдають. І їх не цікавить це питання, їх не цікавлять гуманітарні вантажі, які спрямовуються цільовим шляхом в ці установи... Тут не повинно бути анархії, тут повинна бути чітка державна позиція», - сказав Турчинов, зазначивши, що Україна в змозі забезпечити гуманітарну допомогу для тих, хто дійсно її потребує.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом