У 2015 році люди вимагатимуть змінити систему управління країною. Таку думку висловила Forum'у член Громадської ради Майдану, керівник Інституту практичної політики Богдана Бабич.

«Три ключові події 2014 року - це, по-перше, загибель людей на Майдані, зміна влади і зміна свідомості українців, що послідували за нею. Друга - втрата територіальної цілісності України. І третя - вибори президента і парламенту», - зазначила вона.

Крім того, за словами Бабич, 2015 рік буде складним і вирішальним.

«Судячи з сьогоднішньої економічної ситуації, відбудуться соціальні протести. І якщо до них приєднаються ще й військові, це може загрожувати розвалом держави», - прогнозує експерт.

Водночас, політолог зазначила, що у складному 2015 році буде і позитив. «Після критичної ситуації настане час «ікс». Нам доведеться створювати нову громадську угоду, міняти систему управління країною, вводити або пряму демократію, або щось схоже, що абсолютно змінить хід історії, відбудеться перезавантаження держави. Україна залишиться, а держава в нинішньому варіанті буде знищена», - вважає Бабич.

«Те, що сьогодні відбувається і з боку влади, і з боку народу, громадян точно не влаштовує. Народ бідніє. Подивіться, що відбувається з гривнею. Деякі банки, отримавши рефінансування, швидко скуповують валюту і вивозять її з країни. А решта платить за це. Так вічно не може бути», - додала вона.

Також, на думку Бабич, влада чинитиме опір змінам. «Влада ніколи не піде добровільно на такі речі. Як тільки зникне зовнішній чинник загрози, виникне внутрішній. Ось це і відтягують до останнього», - пояснила політичний експерт.

У той же час, за словами експерта, Україна не тільки збереже, а й примножить свої території. «Нам потрібно ще одну дуже серйозну кризу пережити. Того варіанту системи, яка є сьогодні, у 2015 році вже не буде», - підсумувала Бабич.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

51
Теги