Енергетики продовжили в Україні відключення електрики і збільшили їх тривалість.

Як пояснили в «Укренерго», причина продовження «темних часів» - зберігається дефіцит енергоносіїв на ТЕС. Запасів на наших ТЕС залишилося на 2-10 днів роботи. І якщо його спалити, то міста залишаться без світла і тепла. Настане колапс.

Зараз 19 енергоблоків електростанцій генеруючих компаній зупинені за аварійною заявкою через брак палива, а 6 - через аварійні пошкодження, пише Finance.ua.

Згідно з новим графіком, обмежувати подачу електроенергії будуть з 8:00 до 11:00 і з 16:00 до 22:00, тобто - на 9 годин за добу (з 8:00 до 11:00 та з 17:00 до 20:00. - Ред.).

«Графіки аварійного обмеження не виконуються. Тобто в одних містах вогні горять, а інші сидять у темряві, - розповів представник «Укренерго» Зиновій Буцьо.

Проблема ще і в тому, що графіки відключень складалися у 2013-му. Черги відключень, що вводяться, не дають ефекту. Вони складені з урахуванням важливості об'єктів для кожного регіону (враховується наявність хімвиробництв, котелень). Насмперед до відключень внесені найменш болючі точки та підприємства. Черги узгоджуються з ОДА та енергонаглядами, щоб був справедливий підхід до споживачів». Влада домовилася, щоб про відключення енергетики попереджали за 15 хвилин: щоб, приміром, встигли вимкнути ліфти.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

38