Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк обговорив з головою Європейської Ради Дональдом Туском ситуацію на Донбасі і фінансове становище України, повідомили ForUm'y в прес-службі Кабінету Міністрів України.

Зазначається, що сьогодні, 15 грудня, Яценюк в рамках робочого візиту до Брюсселя зустрівся з Дональдом Туском. Це перша зустріч прем'єра з новопризначеним Головою Європейської Ради.

Так, Яценюк доповів Туску про зусилля, які вживаються Кабінетом Міністрів України для стабілізації фінансово-економічного становища країни, в тому числі про пріоритетні напрями реоформ нового Уряду. Важлива увага в ході бесіди приділялася також ситуації на Донбасі.

«Сторони привітали початок імплементації Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС як ключового інструменту для реалізації європейського майбутнього України», - додали в пересс-службі Кабміну.

15-16 грудня українська делегація на чолі з Яценюком перебуває з робочим візитом у Брюсселі для участі в інавгураційному засіданні Ради Асоціації Україна-Європейський Союз.

Відзначається також, що на заході будуть обговорені, зокрема, питання підтримки з боку Європейського Союзу програми реформ українського уряду та імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, прогрес у виконанні Україною умов для запровадження безвізового режиму з ЄС, а також питання енергетичної безпеки.

15 грудня Яценюк також зустрінеться з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

169