Росія після «державного перевороту» в Україні надала Києву значну допомогу, чого не можна сказати про західні країни, зокрема про США, заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

«Якщо перераховувати наші дії після державного перевороту в Україні в лютому цього року, дії, спрямовані на нормалізацію обстановки, на пошук якихось конструктивних виходів з кризи, то наш послужний список буде досить і досить значний», - сказав він.

«Це стосується і нашого підходу до процесу на південному сході, до референдуму, який там відбувся, нашого ставлення до подальших виборів у самопроголошених ДНР і ЛНР, нашого ставлення до виборів президента, а потім і парламенту України, наших ініціатив щодо створення мінського процесу, які взагалі-то зараз всіма визнаються як єдиний реалістичний шлях виходу з ситуації», - додав Лавров, повідомляє Інтерфакс-Україна.

На цьому тлі, вважає глава МЗС РФ, у Заходу, зокрема у США, «ми не побачимо досить вражаючих досягнень». У цьому ключі Лавров зазначив беззастережну підтримку США дій влади України, деякі з яких Лавров назвав «абсолютно деструктивними», привівши в приклад закон про люстрацію (Закон про очищення влади).

Крім того, російський міністр сказав, що допомога Росії, надана Україні після розвалу СРСР, «обчислюється десятками мільярдів доларів США».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28