Міністерство культури України спільно з Національною оперою ініціювали безкоштовне відвідування військовими, пораненими у зоні АТО, оперних вистав. Про це повідомляє прес-служба Мінкультури.

«За ініціативою віце-прем'єр-міністра - міністра культури В'ячеслава Кириленка військові і поранені з зони АТО безкоштовно відвідають грудневі вистави Національної опери», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, 17 грудня перші 50 військових запрошені на оперу Н. Лисенка «Наталка Полтавка».

Безкоштовні квитки військовим будуть надані на Вечір романсу (20 грудня), спектаклі «Мадам Батерфляй» Дж. Пуччіні (20 грудня), «Севільський цирульник» Дж. Россіні (21 грудня), «Бал-маскарад» Дж. Верді (21 грудня) і «Травіата» Дж. Верді (24 грудня).

Крім того, артисти Національної опери будуть проводити в зоні АТО концерти української народної пісні за участю Ансамблю народної музики Національного академічного оркестру народних інструментів України.

Крім того, Міністерство культури закликало інші театри і творчі колективи приєднатися до цієї ініціативи і надати можливість пораненим бійцям і військовим, які прибули із зони АТО, безкоштовно відвідувати найкращі театральні постановки.

Кириленко також повідомив про готовність взаємодіяти в цих та інших питаннях з волонтерськими організаціями.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

43