Народний депутат України від фракції «Батьківщина» льотчиця Надія Савченко, що міститься під вартою в РФ, оголосила голодування. Про це заявив її адвокат Марк Фейгін.

«Надія оголосила голодування», - написав Фейгін у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter, передає Інтерфакс-Україна.

Нагадаємо, Московський міський суд переніс розгляд скарги захисту української льотчиці Надії Савченко, в тому числі і скарги з приводу продовження арешту.

Верховна Рада України закликала Держдуму Російської Федерації та президента РФ Володимира Путіна вжити заходів щодо звільнення Савченко.

Як раніше повідомляв ForUm, Савченко воювала на сході України у складі добровольчого батальйону «Айдар» і в червні потрапила в полон під містом Щастя Луганської області. 8 липня вона виявилася в РФ, у воронезькому СІЗО. 9 липня їй було офіційно пред'явлено звинувачення в пособництві у вбивстві російських журналістів. Савченко всі звинувачення відкидає. Українська сторона вимагає її звільнення.

27 жовтня Басманний суд міста Москви ухвалив рішення про продовження утримання під вартою Савченко до 13 лютого 2015 року.

У жовтні Савченко була обрана депутатом Верховної Ради України від партії «Батьківщина», а 19 листопада ЦВК зареєструвала її народним депутатом України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом