Москва є єдиною силою, яка виступає за збереження Донбасу у складі України при врегулюванні кризи. Про це заявив глава міністерства закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Ми зараз єдині, хто цього домагається, наполягаючи на виконанні того самого зобов'язання, про яке я сказав: проведення конституційної реформи за участю всіх регіонів і всіх політичних сил України», - сказав Лавров, відповідаючи на питання, чи веде Москва лінію на врегулювання проблеми Донбасу при його збереженні у складі України.

У той же час міністр зазначив, що необхідно створити для південного сходу України «можливість фінансово забезпечувати свої потреби за рахунок домовленості з центром з податкових питань, щоб вони могли користуватися своєю мовою, щоб вони могли святкувати свої пам'ятні дати, а не ті, що нав'язані однією частиною країни».

За словами Лаврова, для південного сходу України неприйнятна ідея, щоб відзначати як національне свято дні народження Степана Бандери та Романа Шухевича.

«Я не бачу, як на сході і на півдні України ці свята можуть відзначатися - там відзначають 9 травня. Треба виходити з цієї реальності: не можна нав'язати всій країні якусь ідеологію, коли цих ідеологій в країні представлено кілька», - зазначив Лавров.

Як повідомляв ForUm, раніше Лавров заявив, що в України з'явився шанс встановити мир.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

39