Україна ризикує втратити 11-13 млрд доларів через те, що її громадяни не зможуть більше працювати в Росії, заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.

«Для багатьох українців робота в Росії - єдине джерело існування», але «тільки завдяки діям України Росія буде змушена це джерело перекрити», - підкреслив прем'єр.

«Можливі втрати українців, якщо вони позбудуться заробітку в Росії, оцінюються в 11-13 млрд дол., тобто, не багато не мало - близько 7% ВВП країни», - заявляє глава російського Кабміну. Медведєв також підкреслив, що «з 1 січня 2015 року «сірі» українські працівники, які становлять основне число тих, хто приїхав, роботу без патенту в Росії не отримають», повідомляє ТАСС.

«Більш суворо ми будемо ставитися і до дотримання строків перебування в нашій країні - 90 днів протягом півроку. Раніше було достатньо виїхати з Росії - і знову в'їхати назад, щоб без проблем працювати тут наступні три місяці. Тепер до таких українців-«мандрівникам» без патенту на роботу в Росії наші прикордонники будуть ставитися з підвищеною увагою», - заявив Медведєв.

«Шкоди завдасть скорочення грошових переказів на батьківщину від українців, що працюють у Росії. А на сьогоднішній день лише висококваліфікованих фахівців і тих, хто працює з офіційним дозволом на роботу або з патентами, - майже 400 тисяч осіб», - зазначив прем'єр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом