У Києві бюджетників змушують перевести обслуговування зарплатних проектів в «Ощадбанк». Про це ForUm'у на умовах анонімності розповів директор однієї зі шкіл.

«Нас зібрало на нараду керівництво райадміністрації і сказало про те, що ми повинні перевести всі зарплати в «Ощадбанк». Підкреслили, що особливо це стосується тих, у кого кошти у «Приватбанку». Ми довго обурювалися, але під «добровільно-примусовим» тиском це зробити доведеться, адже нас попередили: якщо залишите свої зарплати в інших банках і виникнуть проблеми з нарахуванням, то це вже ваші особисті проблеми», - розповів співрозмовник.

За його словами, в якості аргументу керівництво РДА навело той факт, що всі житлово-комунальні структури, а також бібліотекарі вже перейшли на обслуговування державного банку.

«Ми нічого не маємо проти «Ощадбанку», але у нього так мало банкоматів і ці вічні черги. Крім того, там немає тих зручних функцій, які пропонують інші комерційні банки, такі як оплата послуг ЖКГ, купівля квитків через Інтернет та інше. Деякі профспілкові організації вже написали офіційну відмову від переходу. На нараді ми говорили: «Переконайте нас, що в «Ощадбанку» буде краще обслуговування або якісь преференції для нас, поясніть, чому ми повинні понести свої зарплати туди». Але єдиним аргументом було те, що через банкомати інших банків ми зможемо забирати зарплату без комісії», - повідомив він.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42