Українська сторона в повному обсязі виконує режим припинення вогню й налаштована на пошук політичного рішення на основі мирного плану Президента України Петра Порошенка та Мінських домовленостей.

Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін наголосив у ході зустрічі у форматі «Група друзів України в ЄС + Україна» на рівні глав зовнішньополітичних відомств Євросоюзу, основна увага якої була зосереджена на подіях на сході України та шляхи стабілізації.

Глава МЗС також поінформував учасників зустрічі про ухвалення програми діяльності нового уряду України, зазначивши, що його пріоритети – впровадження системних реформ європейського зразка для досягнення членства України в ЄС, передає Інтерфакс-Україна.

Своєю чергою глави зовнішньополітичних відомств країн ЄС зазначили, що Україна отримає повноцінну підтримку з боку Євросоюзу на шляху проведення першочергових реформ, насамперед з децентралізації влади, реформування судоустрою, правоохоронних органів і боротьби з корупцією.

«Основним результатом зустрічі стала готовність ЄС послідовно підтримувати Україну, в тому числі на двосторонньому рівні, і працювати на основі принципу солідарності з деескалації ситуації на Донбасі», - підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, тристороння Контактна група повинна якнайшвидше зустрітися для вжиття заходів щодо подальшого втілення всіх пунктів Мінських домовленостей.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 грудня Президент України Петро Порошенко повідомив, що чергова зустріч тристоронньої Контактної групи щодо ситуації на Донбасі запланована в Мінську 9 грудня.

Глава комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький заявив, що чергове засідання Контактної групи, найімовірніше, відбудеться у Мінську 11 грудня.

10 грудня другий президент України Леонід Кучма заявив, що не бачить доцільності у проведенні найближчими днями зустрічі Контактної групи щодо ситуації на Донбасі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом