У кафе в австралійському Сіднеї сталося збройне захоплення заручників, перевіряються повідомлення про мінування об'єктів.

Приблизно троє людей змогли вибігти із захопленого кафе через пожежний вихід. Представник поліції штату Новий Південний Уельс Ендрю Скіпіоне заявив, що прямий контакт із озброєною особою чи особами, які насильно утримують персонал і відвідувачів кафе, не встановлено, поліції також невідомо про мотиви їхніх дій чи можливі вимоги, повідомляє РБК-Україна з посиланням на місцеві ЗМІ.

Раніше надійшла інформація, що особи, які захопили заручників, вимагають переговорів особисто з прем'єром. «Ми ще не підтвердили, що цю подію можна вважати терористичним актом», - заявив при цьому представник поліції журналістам. Він також розповів, що поліцейськими було отримано кілька повідомлень про нібито виявлені в місті та його околицях вибухові пристрої, проте під час перевірки жодне з них не підтвердилося. Поліції не вдалося поки встановити точну кількість заручників. Точної кількості озброєних загарбників також поки не встановлено, достовірно відомо про одного озброєного чоловіка. До місця події стягнуті спецпідрозділи, під'їхала також бронетехніка сил правопорядку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

85