Прийняття Сенатом США «Акта підтримки свободи в Україні» не змінило позицію американського уряду щодо ситуації в Україні, заявила прес-секретар Держдепартаменту США Джен Псакі.

«Наша стратегічна позиція не змінилася. Наша увага - з зовнішнього боку цієї кризи - полягає в підтримці України і досягненні дипломатичного рішення, згідно з яким буде поважатися суверенітет України і територіальна цілісність. Ми працювали в тісному співробітництві з нашими союзниками і партнерами в Європі і у всьому світі, щоб досягти цього», - сказала Псакі, прокоментувавши прийняття Сенатом «Акта підтримки свободи України» в тому розділі, де мова йде про надання Україні озброєння.

Псакі нагадала, що США приділяли увагу питанню різнобічної допомоги, в тому числі надання Україні 118 млн доларів для забезпечення безпеки. Зокрема, до цієї допомоги віднесені бронежилети, шоломи, транспорт, тепловізори, комунікаційні засоби, обладнання з розмінування та знешкодження вибухових пристроїв, патрульні катери, протимінометні радарні системи тощо, повідомляє УНІАН.

«Ситуація, звичайно, залишається нестійкою, і ми, як і раніше, залишаємося дуже стурбовані цією ситуацією. І ми продовжуємо проводити оцінку, як найкраще підтримати Україну. Тому ми завжди оцінюємо наші можливості, але нічого не змінилося стосовно нашої налаштованості надавати ту допомогу, яку ми вже забезпечували», - заявила Псакі.

Як раніше повідомляв ForUm, на офіційному сайті Сенату США з остаточного варіанту «Акта підтримки свободи України-2014» вилучений розділ 7, в якому йшлося про визнання України, Молдови і Грузії основними союзниками США без набуття членства в Організації північноатлантичного договору (НАТО).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом