Заморожування зарплат і пенсій на 2015 рік - абсолютна несправедливість. Таку думку ForUm'у висловив позафракційний народний депутат України Сергій Міщенко, коментуючи інформацію про продовження заморожування зарплат і пенсій у держбюджеті на 2015 рік, а також проведення їх індексації.

«Це абсолютна несправедливість. Це призведе до ескалації в суспільстві», - вважає він

За словами депутата, існують можливості поповнити дохідну частину бюджету та все ж не урізати соцвиплати. «Якщо держава не проведе підвищення відповідних ставок, акцизів, ренту на видобуток корисних копалин, у тому числі і залізної руди, газу, нафти, а також не введе податок на розкіш, а піде шляхом економії на простих людях, нічого доброго не буде», - попередив він.

Міщенко впевнений, що процес прийняття держбюджету повинен бути максимально публічним. «Багато чого буде залежати від подання в ЗМІ. Минулого разу, коли приймався бюджет, ситуація була схожа. З трибуни кричали, що забирають у багатих, а люди тільки трохи постраждають, хоча виявилося - все навпаки. Тоді ЗМІ чомусь не відреагували жорстко. Можливо, це був аванс нової влади. Але якщо ситуація знову повториться - люди відчують наслідки через кілька місяців, коли у них на столах і в гаманцях буде пусто», - додав парламентарій.

Також він зазначив, що з'явиться ризик наростання боргів за послуги ЖКГ. «Є ризик неcплати, відключень, судових позовів», - попередив Міщенко.

Як повідомляв ForUm, в. о. голови НБУ Владислав Рашкован заявив, що українці повинні забути про курс долара.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42