Верховна Рада України планує затвердити державний бюджет на 2015 рік 26 грудня. Про це заявив перший віце-спікер парламенту Андрій Парубій, відповідаючи на питання журналістів про терміни прийняття стратегічно важливого законопроекту, повідомляє прес-служба «Народного фронту».

«Ми попередньо говорили з урядом, ми сподіваємося, що бюджет буде поданий до 20 грудня. Ми також розуміємо, що згідно з Бюджетним кодексом є два тижні на розгляд проекту бюджету в комітетах, але на погоджувальній раді ми говорили, що Верховна Рада може взяти на себе зобов'язання швидше розглянути цей проект. При цьому важливо, щоб бюджет також пройшов розгляд у всіх комітетах», - заявив Парубій.

За його словами, ВР має намір затвердити проект держбюджету 26 грудня.

«Попередньо ми поставили собі амбітну задачу - 26 грудня затвердити бюджет, незважаючи на те, що буде необхідно, щоб місцеві ради затвердили свої бюджети, щоб вони входили в новий рік не зі старим, а з новим кошторисом», - підкреслив віце-спікер.

«Тому такий наш попередній план - 20-26 грудня», - резюмував Парубій.

Нагадаємо, за словами прем'єра Арсенія Яценюка, державний бюджет України на 2015 рік буде складним і жорстким.

Міністр фінансів України Наталія Яресько прогнозує формування проекту державного бюджету на наступний рік до кінця 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

41