Чиновники НАК «Нафтогаз» намагаються заробити на тендерах. Таку думку висловила ForUm'у член Громадської ради Майдану, керівник Інституту практичної політики Богдана Бабич.

«Тенденція така, що чиновники намагаються знайти, де б заробити грошей. Ці всі тендери нас настільки втомили, тому що за кожним з них можна простежити обов'язково чийсь інтерес. З цими автомобілями виходить те ж саме», - зазначила Бабич.

«Коли у нас така повальна економія, коли ми медицину ріжемо, соціальну сферу, а чиновники отримують пільги або можливості для хорошого життя, це викликає агресивне ставлення в суспільстві», - додала політолог.

На думку Бабич, у проведення тендерів закладається корупційна складова.

«Це спроба чиновників ще десь підзаробити. На чомусь їм треба заробляти. На такі маленькі зарплати високопрофесійні, чесні люди не підуть. Корупційна складова закладається в таких моментах», - вважає політолог.

Нагадаємо, на сайті «Державні закупівлі» було опубліковано повідомлення «Нафтогазу» про проведення тендеру на оренду 45 автомобілів (включаючи шість машин представницького класу) за 40 млн грн для «перевезень пасажирів поза розкладом». Згідно з тендерною документацією, авто представницького класу повинні мати двигун об'ємом не менше 4900 куб. см, комфортабельний салон і двозонний клімат-контроль. Крім цього, компанія має намір найняти 10 автомобілів бізнес-класу з об'ємом двигуна не менше 3100 куб. см. Весь транспорт повинен надаватися разом з водієм (до 18 годин на добу).

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

49
Теги