Законопроект про відмову України від позаблокового статусу буде розглядатися в парламенті наступного пленарного тижня.

Про це під час брифінгу повідомив голова Верховної Ради Володимир Гройсман (відповідно до календарного плану сесії, депутати в пленарному режимі працюватимуть 23-26 грудня. - Ред.).

Він зазначив, що є три альтернативні законопроекти, які потребують обговорення різних комітетів, повідомляє УНІАН.

«За процедурою, на наступний пленарний тиждень він внесений і буде поставлений на голосування. Я переконаний в тому, що він набере більшість голосів», - сказав спікер.

Гройсман додав, що в цьому питанні немає ніяких розбіжностей ні у парламенту, ні у Президента, ні у Кабміну.

Нагадаємо, 9 грудня Верховна Рада внесла до порядку денного на поточний тиждень три альтернативні законопроекти про скасування позаблокового статусу України.

Це законопроект про внесення змін до деяких законів (щодо гарантування національної безпеки України) (№ 1014), авторами якого є народні депутати від «Батьківщини» Юлія Тимошенко, Борис Тарасюк та Іван Крулько; законопроект про внесення змін до деяких законів щодо гарантування національної безпеки України (№ 1014-1), автором якого є депутат від «Блоку Петра Порошенка» Тарас Батенко; законопроект про внесення змін у деякі законодавчі акти України про засади зовнішньої політики та пріоритети національних інтересів України (№ 1014-2), авторами якого є члени фракції «Народний фронт» Олександр Турчинов, Андрій Парубій та Сергій Пашинський.

Раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна повинна відмовитися від позаблокового статусу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом