За фактом займання Range Rover у центрі Києва порушено кримінальне провадження, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю столичного управління МВС.

У середу, 10 грудня, о 21:30 до чергової частини Печерського райуправління надійшло повідомлення про займання автомобіля біля Національного палацу мистецтв «Україна».

За викликом виїхало керівництво районного управління міліції та слідчо-оперативна група у повному складі. На місці події до правоохоронців звернувся 42-річний чоловік, який назвався водієм колективу відомого гумористичного проекту. Він розповів, що близько 18:00 припаркував службову іномарку на вулиці Великій Васильківській, де в приміщенні концертного залу проходив черговий запис розважальної телепрограми.

Приблизно о 20:40 він відлучився у магазин, а менш ніж через півгодини чоловікові зателефонував знайомий і повідомив, що горить його позашляховик.

Повернувшись до транспортного засобу, водій виявив пошкодження передніх і задніх дверей з лівого боку, а поруч - бите скло від пляшки. За словами очевидця події, помітивши палаюче авто, він намагався самостійно загасити полум'я за допомогою вогнегасника.

Під час обстеження прилеглої до місця події території співробітники міліції виявили і вилучили фрагменти скла з різким запахом, характерним для легкозаймистих речовин, та пляшку з кришкою, в якій містилися залишки рідини.

Слідчим відділом Печерського райуправління відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (Умисне знищення або пошкодження майна), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Вилучені речові докази спрямовані на експертизу, ведеться слідство.

За даними ЗМІ, йдеться про машину, що належить популярному колективу «Квартал 95».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

41