Двозначний показник інфляції в Україні сприяє зростанню державного боргу. Таку думку висловив у коментарі Forum'у екс-заступник міністра економіки, економічний експерт Володимир Рябошлик.

«В Україні перетнуто межу двозначної інфляції. Це дуже погано. І державний борг, який зростає, це явно демонструє», - сказав Рябошлик.

Експерт звинувачує в зростанні інфляції небажання уряду запроваджувати «цивілізовані податки».

«Замість нормальних податків ми вдаємося до різноманітних збочень, екстравагантних викрутасів. Єдина перемога майданівської коаліції тільки в тому, що не дали запровадити спецрахунки ПДВ. Їх суть у тому, що схема відмивання коштів експортерами могла б поширитися на всю економіку і душити підприємства далі. Викрутасами я називаю і примусову закупівлю газу у НАК «Нафтогаз». Це парадоксально: ще не встигло висохнути чорнило на коаліційній угоді, де написано, що ми входимо в Енергетичну систему Європи, як Енергетичне співтовариство висловило здивування, що Україна рухається у зворотному напрямі. Мишача метушня показує, що Україна не може йти далі, не зачіпаючи інтересів олігархів. І нинішня влада намагається вирішити це невирішуване завдання», - вважає він.

Нагадаємо, за даними Держстату, з початку поточного року (тобто за 11 місяців) інфляція в Україні зросла на 21,2%. У річному ж вимірі (щодо аналогічного місяця 2013 року) у листопаді інфляція прискорилася до 21,8%, порівняно з 19,8% у жовтні, 17,5% - у вересні, 14,2% - у серпні і т. д.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

23