У Києві 34-річний мешканець Донецької області намагався продати в сексуальне рабство трьох дівчат з Луганська. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в м. Києві.

«Співробітники Управління по боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, ГУМВС України в місті Києві спільно з працівниками Шевченківського районного управління затримали в столиці 34-річного уродженця Донецької області, який вирішив підзаробити на продажу інтимних послуг, які повинні були надавати жительки Луганська», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що три дівчини, 1994 та 1995 років народження, приїхали до Києва з метою працевлаштування.



«Під час попередніх переговорів з майбутнім роботодавцем їх пообіцяли влаштувати продавщицями в магазині з високою заробітною платою, забезпечити житлом і повним соціальним пакетом. Звичайно, ті охоче погодилися на вигідну пропозицію», - розповіли в міліції.

Згідно з повідомленням, після приїзду до столиці їх зустрів молодий чоловік, який запропонував трохи відпочити у нього вдома перед тим, як почнуться трудові будні.

За даними правоохоронців, у своєму домі «благодійник» відразу ж відібрав у приїжджих документи і висунув категоричні вимоги: нібито дівчата винні йому велику суму грошей і, щоб відпрацювати їх, повинні надавати сексуальні послуги клієнтам.

Однак столичні правоохоронці отримали інформацію, що спритний шахрай планує продати дівчат у сексуальне рабство.



«Він намагався продати трьох дівчат за 10 000 гривень з метою їх подальшої сексуальної експлуатації. Під час спецоперації у нього були вилучені грошові кошти на вказану суму, предмет, схожий на пістолет Макарова, і мобільні телефони», - цитує відділ зв'язків з громадськістю Костянтина Слюсаря, заступника начальника УБЗПТЛ ГУМВС України в місті Києві.



Наразі тривають слідчі дії, встановлюються інші особи, постраждалі в результаті злочинної діяльності підозрюваного. Дії злочинця підпадають під санкцію ст. 149 Кримінального кодексу України (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 12 років.

Досудове розслідування триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

62