У Державній прикордонній службі України заявили, що російські військовослужбовці повністю залишили територію Херсонської області.

«Що стосується відведення російських військ, то на даній ділянці вони повністю відведені. Півострів Ад повністю взято під наш контроль, там виставлений прикордонний блокпост, організована служба», - повідомив помічник глави прикордонного відомства Олег Слободян журналістам у четвер, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він додав, що переговори з російською стороною щодо відведення військ з інших ділянок тривають. «До його завершення я не хотів би давати які-небудь коментарі, оскільки переговорний процес активний, напружений і варто дочекатися його завершення», - підкреслив представник Держприкордонслужби.

Нагадаємо, 9 грудня голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко заявив, що Україна відновила контроль над усім адміністративним кордоном між Херсонською областю та Кримом.

10 грудня прес-секретар Державної прикордонної служби Олег Слободян заявив, що, незважаючи на домовленість силовиків України і Росії про відведення російських військ з трьох ділянок Херсонської області до 18:00 9 грудня, солдати так і не покинули зайняті території.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом