Українська металургія входить у період найгірших часів. Таку думку ForUm'у висловив експерт Ради підприємців при Кабінеті міністрів України Сергій Кравченко.

«Перспективи для української металургії в майбутньому не найкращі. Експерти говорять про те, що в наступному році світові ціни впадуть. Це погано для України», - сказав Кравченко.

Також експерт зазначив, що в цьому році подорожчали енергоносії.

«Ця галузь входить у період найгірших часів для неї. І я думаю, якщо вони модернізуються і покажуть, що можуть конкурувати на світовому ринку, це підніме металургію на інший рівень. Хоча падати ця галузь почала ще з 2008 року. Тоді нас виштовхали з десятки кращих виробників металургії. Ми випали в двадцятку. І зараз ми не поліпшили свої показники. А китайський метал за деякими співвідношенням навіть кращий за український. Бо у нас тільки один вихід для металургії - це модернізація», - вважає він.

Нагадаємо, що, за даними галузевого об'єднання «Металургпром», за підсумками січня-вересня поточного року вітчизняна металургійна галузь збільшила збитки, порівняно з тим же періодом 2013 року, на 62,5%, і тепер вони складають 14,3 млрд грн.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

71